Her er en presentasjon over noen av bøkene vi har utgitt. Vi har laget mange flere bøker, men de fleste av bøkene på denne siden er registrert i Den Norske Bokdatabasen.

Fastspent i Helvete
Lene Gørbitz 

Det er en alvorlig feil i Norges tolkning av menneskerettighets-erklæringen. Barn ser ut til å ikke være inkludert. Sannheten er at barn som blir utsatt for fysisk og psykisk overgrep i dette landet, blir latterliggjort, og stemplet som løgnere. Det er flere virkelige hendelser i boken. I Fastspent i Helvete! velger noen unge voksne å selv straffe pedofile, siden de stadig ser ut til å ha loven på sin side, og får ikke noe straff av betydning. Pedofile herjer fritt mellom bakker og berg. Det må ta slutt!

 

Lene Gørbitz er opptatt av barns rettigheter. Hun har skrevet denne samfunnskritiske boken i håp om at noen skal begynne å bry seg om barns ve og vel.

 

 

 

 

 

 


 

 

Den varme veien.
Vigdis Asmervik Taule.

Den varme veien er en samling tekster skrevet under og mellom forfatterens vandringer langs pilegrimsveien som fører til Santiago De Compostela i Spania. Her finner hun inspirasjon til å skrive disse varme og livsfilosofiske betraktninger i humor og alvor etter lange og ensomme dager langs veien, men også i møte med mennesker og steder hun ble kjent med. Tekstene gir rike og levende bilder av dette spesielle livet som det er å være på vandring.
Du som har vært der vil sikkert nikke gjenkjennende til mye av det hun skriver, for andre kan boken være en inspirasjonskilde til å vandre i århundrers fotspor fra de mange som har søkt sitt indre langs denne kjente veien.

 

 

 

 

 

 


 

 

Psykologisering av sosiale problemer
Medikalisering av psykiske lidelser

Arnulf Kolstad og 
Ragnfrid Kogstad (red) 

Denne artikkelsamlingen er et resultat av et nordisk samarbeids-prosjekt omkring temaene psykologisering av sosial problemer og medikalisering av psykiske lidelser. Initiativet ble tatt i 2007 av Nordisk akademi for forskning på psykisk helse ved Nordiska Hälsovårdshøgskolan (NHV) i Sverige. Nordisk samarbeidsnemnd for humanistisk og samfunnsvitenskapelig forskning (NOS-HS) bevilget penger til 4 workshops i perioden august 2008 til mai 2009, og har bidratt økonomisk til utgivelse av denne antologien.

Tilbøyeligheten til å individualisere sosiale og strukturelle problemer i de vestlige samfunn er ikke noe som kun uttrykker seg i helsevesenet, men kjennetegner en bestemt samfunnsformasjon. Det får imidlertid særlige konsekvenser når det gjelder sykdom og (folke-) helse. Legemiddelbruk er et komplisert felt der det å få fram sammenliknbare forbrukstall, forstå omfanget av subjektivt opplevde virkninger og bivirkninger, og finne tolkningsmåter, i seg selv innebærer store utfordringer.

Denne boka presenterer forsøk på å gå under overflaten på disse synlige samfunnsproblemene og levere bidrag til en bedre forståelse av dem. De enkelte forfatterne hefter ikke for annet enn det som uttrykkes i deres egne artikler.
Bidragsytere: Anders Carlsten, Tor-Johan Ekeland, Ragnfrid Kogstad, Arnulf Kolstad, Eva Lesén, Rafael Lindqvist, Joanna Moncrieff, Robert Rosenheck, Espen Schaanning, Arne Johan Vetlesen, Andreas Vilhelmsson, Joar Tranøy, Athar Yawar, Gunnar Ågren.

 

 


 

Fru Soleng’s Luer & Vanter 
Lone Smevik Soleng

Fra lyset og naturen i Lofoten får man inspirasjon til å leke med farver og mønstre. ”Fru Soleng’s Luer & Vanter”  er en stor drøm som endelig er blitt realisert etter timer ved kjøkkenbordet med ruteark og vesla`s gråblyant. Både ektemann og barn , hund og katter er blitt glemt i perioder hvor man har vært distré og en smule eksentrisk.
I denne første boken har jeg samlet 16 forskjellige mønstre til luer og hansker.
Alt er strikket for hånd og i ren ull fra Gjestal. Jeg håper Du finner like mye glede i disse som meg og mine.

 

 

 

 

 


Fru Soleng’s Luer Votter & Vanter 2
Lone Smevik Soleng

En fantastisk oppfølger til “Fru Soleng`s Luer & Vanter”.
Etter strikkeglade damers ønsker etter første bok kommer
“Fru Soleng`s 2” med 40 oppskrifter på votter til barn og
voksne, luer og vanter. Alle med Selbuinspirerte mønstre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Survival of th fastest.
Geir Ugland Jacobsen

Geir Ugland Jacobsen bor i Oslo, der han har vokst opp på Grefsen.
Han er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, og har innehatt en rekke lederposisjoner i Norge og utlandet. Han har hovedsakelig ivaretatt etableringer, avviklinger og omstillingsprosesser i det private næringslivet.
Ugland Jacobsen eier og leder i dag Modevo Management AS, et foretak som tilbyr interimsledelse og støtte for bedrifter og ledere i utfordrende situasjoner.
Så sant agenda, vær og føreforhold tillater det, er forfatteren på tur eller på bane med sin motorsykkel, enten alene, med venner eller med sin kjæreste.
Forfatterens MC-interesse ble tent tidlig i tenårene, og har siden holdt seg. På de nesten 40 årene han har ferdes på to hjul, har teknologi og kjøreteknikk utviklet seg atskillig. Leseren blir tatt med på en tidsreise i MC-utvikling, og får samtidig ta del i noen av de erfaringer som forfatteren har gjort underveis.
Nesten en halv million kilometer med til dels utprøvende MC-bruk uten alvorlige uhell, kan delvis tilskrives en god porsjon flaks, men skyldes også at forfatteren etterlever et knippe sikkerhetsprinsipper som for en stor del er basert på de erfaringer han har gjort opp gjennom årene. Disse erfaringene er naturligvis mindre risikable hvis de kan oppleves av andre enn en selv. Det er noe av tanken med denne boken – realistisk og risikofri lærdom for motorsyklister.
Samtidig skal boken være hyggelig lesning, enten man er ihuga motorsyklist eller ikke. Forhåpentligvis vil mange lesere få styrket interessen for en fantastisk hobby.

 

 

 


 

 

 

 

Ei lun lita bok
Anne Berit Mandelid

Små fortellinger inspirert av nordnorsk kultur og væremåte. Her vil du møte alt fra et godt kjerringemne til en vårkåt tiur. Humor og alvor i skjønn forening. En lett blanding av fantasi og virkelighet.
Boken passer godt til høytlesning, men kan også nytes i det stille. De fleste fortellinger er skrevet i et moderert og modernisert nordnorsk. Forfatteren bygger likevel setningene opp etter egen dialekt og taleform.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Mamma. Jeg vil ha et dyr!
Pernilla Karlsson-Magnusson

 

I denne bok ønsker jeg delvis å utdanne barn, ungdom og voksne innen mange forskjellige felt vedr dyr. Dette er ikke en rosenrød fortelling om å elske dyr, dette er en reell dokumentar om ei jente fra 3- 42 år som gjerne vil gi videre av kunnskap og bredde hva gjelder dyr. Den er ikke til enhver tid korrekt bokstavert eller riktig grammatisk. Den er skrevet mer fra hjerte enn grunnet utdanning.
Takket vare en god kollega har denne bok blitt korrigert i forhold til veterinærkunnskapen og er sjekket for hva som per dags dato er riktig. Veterinær kunnskapen går hele tiden framover så nye kunnskaper kommer jevnlig, men det er i 2010 vi forholder oss til.
Noen av dyrene i fortellingen er for meg en større opplevelse enn andre, men det finnes ikke et dyr i denne fortelling jeg ikke elsket av hele mitt hjerte. Hvem hadde jeg vært hvis dyr ikke kommet inn i mitt liv?


Håper at Du koser deg med boken, uansett om du elsker Tarantella-edderkoppen eller synes det er spennende med villdyret Minken. Men kanskje du er mer Marsvinsperson eller Hesteinteressert? Uansett trur jeg at noe av det som er skrevet kan være interessant hvis du er glad i dyr…
Kos deg,
Klem Pernilla 

 

 


 

 

 

Utedoen
Else S. Thelin Theiss

"Utedoen" er fortellingen om en bestefar som reiser til familiens hytte for å gjøre den klar for sommeren. Bestefaren liker å sitte på hyttas utedo, se utover fjorden og tenke over sine egne barneår fra krigen og etterkrigsåra og om sin gamle familie. På doen reflekterer han også over dagens ungdom og deres framtid. Hendingene skjer innen en ramme sammen med sin familie og venner, dels på hytta, dels i båt i Ryfylkes øy- og fjordrike. Boka slutter med at bestefaren gjør hytta klar for vinteren.
Else S.Thelin Theiss er født i Stavanger i 1942. Hun er utdannet adjunkt med bl.a. fagene tysk, norsk, spes- og sos-pedagogikk. Hennes familie stammer på farssiden fra Helleland/Moi traktene, og på morssiden fra Randaberg. Ellers har hun slektninger fra sør til nord, fra øst til vest i Rogaland, og det er herfra hun henter stoff til fortellingen.
 Boka bygger på en nedskrivelse av fortellerens gamle familiehistorier som hun gjerne vil bevare og dele med andre. Den forteller også litt om hvordan levevilkåra var for barn i krigen og framover til i dag.
Språket er lett og muntert og er ment som avslappende underholdning, men med noen tankevekkende refleksjoner til dagens foreldre og pedagoger.

 


 

Nattens Ridder
Terje Aamås

Nattens Ridder. Terje Aamås Kriminalroman Terje Aamås, 52 år. Født og oppvokst i Ålesund. Av yrke er han drosjesjåfør. Dette er hans første bok. Han begynte å skrive for få år siden. Han har nå laget flere manus som han gjerne vi få utgitt. Fra en utsikt et sted i sentrum, satt John og Ben og så to grå røyksøyler som steg opp i horisonten. Det var fryktinngytende å se virkningene av kreftene som bare han kontrollerte. Aldri i livet hadde John McFury følt at han til de grader hadde kontrollen. Han hørte lyden av sirener i det fjerne, som om sirenene kom ifra havets dyp. Bare de to røyksøylene gjorde det hele virkelig. To bombeeksplosjoner på samme tid, sendte panikkbølger gjennom byen. De kraftige eksplosjonene skapte akkurat det kaoset John hadde forventet. Tidspunktet kunne ikke ha vært bedre. Og om tyve minutter ville trafikken på broen bli mindre.

 


Veien til Veien
Reidun Solmunde,


f. 1942 i Haugesund, forteller her om sin oppvekst og sin tro. Hun valgte å slutte seg til et noe uvanlig kirkesamfunn, da hun var 39 år. Dette skjedde etter 4 års studier av dens tro og lære, og etter inngående overveielser. Dette valget hun gjorde, gikk på tvers av hennes families ønsker, og vel også på tvers av det som er vanlig i samfunnet vårt.
Hun forteller her om de første forsiktige skritt på veien mot et liv hvor Jesus Kristus og hans evangelium spiller hovedrollen, og frem mot veien som førte henne til dette spesielle kirkesamfunnet.

Hun redegjør nøye hva dette kirkesamfunnet lærer, og hva dette valget som hun tok for 28 år siden innebar for henne som person og åndsvesen.

 

 

 

 

 


Manndalen Olmmáivággi
Jan Nilsen og Harry Solhaug


Flere bygder i Nord-Troms og Finnmark hadde sine problemer i forhold til myndighetenes gjenreisningspolitikk, og folket i Manndalen opplevde det kanskje i særlig grad.  Et eksempel på det er at hele bygda ble kollektivt straffet ved at de ble nektet byggematerialer fordi deler av befolkningen ikke ønsket reguleringen som myndighetene iverksatte.
Noen familier var for regulering, andre imot. Dette skapte nok litt ”ugreie” mellom tidligere gode naboer.
13.6.1947 skrev Landmåler Tor Hovet en rapport til Fylkesmannen i Troms om forholdene i Manndalen, og hvordan han ble ”toget” fra bygda av deler av befolkningen.
Av innholdet kan nevnes en nyere redegjørelse (2005) fra landmåleren hvordan han opplevde tida i Manndalen og motstanden han møtte.
Utgivelsen inneholder også en samling av dokumenter, brev, avisinnlegg og offentlig diskusjon med mer, og omhandler etterkrigstid, gjenreisning og samespørsmål i bygda Manndalen i Kåfjord kommune, Nord-Troms.

Utstyr: Softcover 180 s.

 

 

 

 

 


 

 Dagleg liv og Arbeid på Ibrekk
Olav Ibrekk

 Det skriftet frå 2006 har ein omfattande og detaljert omtale av garden Ibrekk og ein litt enklare oversikt over dei andre gardane i Tveitangrenda.
Skriftet har ei mengde med faktiske opplysningar og kan reknast som eit uvanleg godt kjeldeskrift for dei områda det omfattar,
Men folk og arbeidsliv er knapt nemnt i det skriftet, og det viste seg straks å vera ein vesentleg mangel. Det kom også til å bli årsaka til at eg nå i år 2010, har laga eit nytt skrift som har retta opp denne mangelen.
I dette nye skriftet får kvar einskild person i familien Ibrekk som budde og arbeidde på garden i den tidsperioden som skriftet handlar om, sin særskilte omtale i ein eigen, namnsett teig i teksten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Fra Sinai Til Santiago
Rose Zavodny

  

”Fra Sinai til Santiago” er en lavmælt bok om en reise i et indre landskap på en ytre vei, med tanker og refleksjoner rundt det å legge ut på langvandring. Her er de store historiske overblikk og de små nære øyeblikk. En opplevelsesbok som handler om livets eksistensielle spørsmål og er aktuell for langt flere enn de som skal legge ut på veien til Santiago.
Selv om hun gikk sine vandringer på veien til Santiago alene, var samtaler med andre pilegrimer fra hele verden som møttes hver kveld på herbergene underveis, med å skape hennes historie. Flere av historiene gjengis i boken og synliggjør ulike grunner man har for å legge ut på vandring til seg selv og til et hellig mål.

Forfatteren har brukt et språk som billedgjør historien og skildrer Moses og tolvstammefolkets 40 år lange pilegrimsvandring i den arabiske ørken etter flukten fra Egypt. Historien er knyttet sammen med hennes egen vandring opp på Mosesfjellet og 40 dager lange vandring gjennom hele Nord Spania til Santiago de Compostela.
Hun har våget å presse egne grenser og gå på oppdagelsesreise i sin egen sjelshistories hemmeligheter, og opplevelsene, smerten, sorgen, håpet og ikke minst gleden deler hun med leseren på en naken og ærlig måte.

*  Jeg trengte ikke kart for å gå videre. Men jeg trengte mot.  Mot til å være stille.

*  Når livet føltes som noe som ikke engang hang sammen, måtte jeg gå hvert skritt alene, og ved målet hadde jeg selv båret eventyret frem! 

*  Hva jeg har mottatt på veien til Santiago, kan intet menneske noen gang ta i fra meg!

Utstyr: Paperback. 172 s

 

 

 

 


 

 

Takknemlighets og tilgivelses dagbok 
Arnkjell Bjerkenes 

Vil du ha et bedre liv? Begynn å skrive Takknemlighets og Tilgivelsesdagbok. Ved takknemlighet åpner du opp for en ny verden av skjønnhet, glede fred, kjærlighet, vennlighet, godhet. Ved tilgivelse frir du deg fra bitterhet, hat nag og misunnelse. Du legger av deg en bør som fortidens små og store overgrep har lagt på deg. Forfatteren er sertifisert coach og møter ofte i sin praksis mennesker som finner ut at de trenger å finne frem til takknemlighet og tilgivelse. Boka gir deg en 50 siders innføring i hva forfatteren mener med takknemlighet og tilgivelse. Du får også en bruksanvisning for hvordan du best kan ta boka i bruk. Du får 50 visdomsord fra forfatterens to siste diktsamlinger.

Utstyr: Softcover 100 s.

 

 

 

 


 

 

Duggperler

Arnkjell Bjerkenes f. 1944 i Haugesund, presentere her sin første diktsamling i form av disse trelinjers versene. Det er lett å se at formen er inspirert av den japanske kortdiktformen Haiku. Denne diktsamlingen gir oss mange fine poetiske naturopplevelser, mange med en filosofisk dybde. Ellers veksler han mellom humor og alvor i disse korte strofene, men det er mest lyriske naturstemninger han formidler. Forfatteren fikk sin begynnelse som skjønnlitterær forfatter på et lite lokalt skriveseminar. Boka er illustrert med fine tegninger av den estiske kunstneren Merike Põld

Utstyr: Softcover 59 s

 

 

 

 

 


 

 

Visdomsord
Arnkjell Bjerkenes

 

Arnkjell Bjerkenes f. 1944 i Haugesund, presentere her sin andre diktsamling i form av Visdomsord. På tre knappe verselinjer fremstiller han sin visdom på en måte som får oss til å tenke på Salomos ordspråk. Det er også tydelig at Bibelen har vært en viktig inspirasjonskilde for disse diktene. Men det er ikke eneste inspirasjonskilde for disse diktene. Gjennom et langt liv som sjømann på de syv hav, som loffer i Australia, som lærer, miljøarbeider og coach, gjennom møte med mange forskjellige mennesker har forfatteren samlet sin livsvisdom. Det er lett å se at diktene er inspirert av den japanske kortdiktformen Haiku.

Utstyr: Softcover 62 s.

 

 

 

 


Stillhet
Arnkjell Bjerkenes

 

Arnkjell Bjerkenes f. 1944 i Haugesund, presentere her sin tredje diktsamling under tittelen "Stillhet". Den begynner med det radikale budskap: "Søk ikke Gud, søk stillheten heller, så finner han oss der." Det synes som om han mener at Gud ikke kan gripes direkte, men at vi må vente til han kommer til oss. Og det gjør han i stillheten. Ved hjelp av disse korte, trelinjers vers utdyper han hva stillheten kan gjøre med oss og for oss. Også disse diktene er inspirert fra den japanske diktformen Haiku, som hans to tidligere diktsamlinger.

Utstyr: Softcover 59 s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Havtåka

Arnkjell Bjerkenes f. 1944 i Haugesund, presenterer her sin første novellesamling. Den inneholder 7 korte noveller med forskjellige tema. Det er tydelig at forfatteren har noe på hjertet. Noe han vil meddele leseren. Noen av novellene gir forskjellig innsikt i det voksne livet strabaser og besværligheter som kanskje vil møte leseren litt lenger frem i livet. Andre noveller tar for seg ungdommen her og nå. Passer for ungdom fra 15 år og oppover til voksne.

 Utstyr: Softcover 81 s

 

 

 Det er en alvorlig feil i Norges tolkning av menneskerettighets-erklæringen. Barn ser ut til å ikke være inkludert. Sannheten er at barn som blir utsatt for fysisk og psykisk overgrep i dette landet, blir latterliggjort, og stemplet som løgnere. Det er flere virkelige hendelser i boken. I Fastspent i Helvete! velger noen unge voksne å selv straffe pedofile, siden de stadig ser ut til å ha loven på sin side, og får ikke noe straff av betydning. Pedofile herjer fritt mellom bakker og berg. Det må ta slutt!

Lene Gørbitz er opptatt av barns rettigheter. Hun har skrevet denne samfunnskritiske boken i håp om at noen skal begynne å bry seg om barns ve og vel.

 

 

 


 

 

 

Kreativ skriving
Arnkjell Bjerkenes

Liten, hendig lærebok i å skrive fortellinger. Innføring i skrivekunstens virkemidler. Å skrive er en kreativ, skapende, jobb, på linje med komponister og malere. Komponister må kjenne til skalaer, akkorder av mange slag. Malere må kjenne fargesirkelen. Primærfarger, sekundærfarger og tertiærfarger. De må kunne perspektivlære. På samme måte må du som forfatter kjenne til skrivekunstens virkemidler: Tema, plot, konflikt, karakterer, dialog, komposisjon, fortellerteknikk, synsvinkel osv. Dette er en bok som tar for seg de mest grunnleggende begreper i fortellerkunsten.

Utstyr: Softcover